Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Allmänt, Träningar

Fredagsreflektioner

Nu har det gått nästan två veckor efter det jag kom hem från NY och det är tydligt att jag alltid blir förkyld efter att ha varit utomlands. Iofs så är det ju kanske inte så konstigt – man tar ut sig med en mara och dagen efter sätter man sig i ett flygplan med 200 andra och andas återvunnen luft… klart att det cirkulerar rätt mkt bakterier och klart att man är rätt mottaglig just då.

En god vän och tillika marathoner, Jonas, nämnde att norska längdlandslaget aldrig flyger hem dagen efter tävling då risken är så pass stor att bli sjuk dagen efter man tagit ut sig hårt. Låter inte ologiskt iaf…

Börjar iaf bli bättre och jag tror det varit bra med vila, jag fick dessutom väldigt ont i höger skenben, på sidan, där det knarrade när jag gick. Har haft det förut och det är en lätt överansträngning i senorna och senskidorna. Tror att det väldiga hårda underlaget helt enkelt tog ut sin rätt och därav överansträngningen. (samt troligen (trots allt) för få mil i benen…)
Av den anledningen så har jag inte varit ledsen över förkylningen, det har ju nästan känts bra att ”allt” kommer på en gång så man kan fokusera på vinterträningen.

vintertrc3a4ning

Tänkte ge mig själv en viloperiod till sista november så jag kommer igång i december igen – frisk och fräsch i kroppen.
Närmaste tävling är nu Öppet spår, Söndag i Februari, så basen i träningen kommer troligen vara löpning, men att ett pass i veckan byts ut mot ett renodlat skidträningspass i ngn form.

Därefter drar tävlingssäsongen igång på riktigt i mars – men vad som händer då kommer jag återkomma till … 🙂

Må gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.