Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Om Konditionskontoret

Tortyrredskap eller din bästa vän? – Gränsen kan ibland upplevas något diffus…

Konditionskontoret är ett litet testlabb och PT-studion och vänder sig främst till dig som vill komma igång med din träning och till dig som vill genomföra olika konditionstester för att få koll på din träningsstatus. Ett enkelt maxpulstest, kan vara ett sätta att kontrollera att ens träning följer planen.

Jag hjälper dig med tester och analyser av din löpning och på motionsnivå hjälper jag till med att ta fram en träningsplan som du kan använda för att nå ditt mål. Jag fungerar ofta lika mycket som någon att diskutera med , som den klassiska bilden av en tränare som står sidan om med klockan… 🙂

Konditionskontoret erbjuder inga mirakelkurer, inga enkla genvägar för snabba resultat, utan det handlar om kunskap, hårt arbete och att vilja tänja på gränserna, dina gränser. Och att vilja utvecklas. Alla har vi olika förutsättningar, någon vill komma under 40 min på milen, någon annan vill kunna springa 3 km i ett svep utan att stanna, en tredje vill genomföra ett marathon. Men oavsett vad målet är, så är vägen nästan densamma – vi behöver träna, vi behöver stärka upp våra svagheter och vi behöver pepp och stöd under tiden.

Min träningsfilosofi är inte unik på något sätt – vi jobbar med dina förutsättningar och vi försöker skapa balans mellan träning, jobb och övrig fritid. Träning är inte bara att nöta en massa timmar på ett rullband eller kötta intervaller – mat, vila, sociala aktiviteter, umgänge – allt spelar roll för att träningen ska bli långsiktig, skadefri och njutningsfylld.

Skadefri är ett nyckelord i träningen som vi lägger upp för dig. Personligen har jag haft olika skador och dras fortfarande med vissa problem, och jag vet hur jobbigt det är med rehab. Det vill jag att du ska slippa, så vi kommer jobba mkt med olika övningar som både syftar till att stärka dig och mjuka upp dig.

På vägen mot målet kan man ibland bli tvungen att justera kursen, men till slut kommer man fram…

Uthålligheten är inte bara en bra kondition, utan minst lika mycket (om inte mer) en mental styrka. Att förbättra den mentala uthålligheten är därför minst lika viktigt som att bygga upp hjärtats och lungornas kapacitet, eller för den delen benens och bålens styrka.

Jag hoppas att denna ”korta” säljtext väckt din nyfikenhet och vill du testa mig, så hör av dig, kontaktuppgifter finns på kontakt-sidan!

må gott! /bengt