Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Löparresor, NYCM 2016

Dagen före; Banbesiktning och uppladdning!

Dag 3; Vaknade vid 0610 och kände mig pigg. Verkar som min upplevda förkylning håller sig borta. Morgonjogg idag igen, har rätt ont i hälen igen. Troligen pga av att jag ändå gick rätt mkt igår.

Morgonjoggen med fokus på målet...

Morgonjoggen med fokus på målet…

Hängde med Odd och Anders F , som sprang ner mot målområdet i Central Park, blev lite goda råd utdelade om hur man ska tänka när man kommer in i parken och så blev det ett kort på oss svenskar som var i målområdet

Bild från Anders Forselius blogg, jag står där bak, leta upp en illgul mössa, så är där jämte... :)

Bild från Anders Forselius blogg, jag står där bak, leta upp en illgul mössa, så är där jämte… 🙂

Hälsmärtan gav med sig under joggen, skönt!, vilket ju var vad jag hade hoppats också… Efter joggen gick jag på en frukostföreläsning med en annan legend, L-G Skoog, som pratade en del om löpträning.

Lite klokskaper från L-G

Lite klokskaper från L-G

Sedan skulle rätt många av oss på banbesiktning, dvs vi åkte buss den sträckan som ska springa imorn.
Den resan var bra, då man fick dels goda råd om vad som är viktigt att tänka på vid olika delar av banan, dels fick en känsla av hur banan ser ut. För min del lugnade det en del, mkt av osäkerheten känner jag har nu försvunnit samtidigt som man även kommer både känna igen sig och veta vad man springer igenom/förbi.

Williamsburg - ortodoxa judar, enda stället på hela banan där ingen hejar på löparna... för dem är löpning en synd.

Williamsburg – ortodoxa judar, enda stället på hela banan där ingen hejar på löparna… för dem är löpning en synd. Lägg märke till de vita bönesjalarna och de runda pälsmössorna.

Det är signifikant för New York att det är en stor stad, med småstadskänsla. Det beror på alla dessa bostadsområden eller distrikt som skapat sin egna identitet. Antingen genom att en viss folkgrupp bor i området, eller att det är en viss typ av människor som bor i området. Detta skapar små väldigt tydliga skillnader mellan olika områden och det som är spännande är gränsen mellan dessa. Normalt delas detta av m h à en bro e dyl, men det finns exempel där man tycker se skillnad från ett kvarter till ett annat…

Mkt svenskar som nu bor I New York, vilket gör att vi också lär dem vårt kök, och lär dem dricka riktigt kaffe. FIKA-kedjan växer på Manhattan och i Queens fanns det ett konditori… 🙂

Ett kondis! Med svenskt kaffe! :)

Ett kondis! Med svenskt kaffe! 🙂

Efter banbesiktningen blev det inte mkt gjort, börjar mer och mer fokusera på loppet imorn och planera för starten. Till skillnad från många andra lopp jag sprungit så ställer alla säkerhetsföreskrifter till det lite. För är det ngt som detta lopp är omgärdat av så är det säkerhet.
Tyvärr så har Al-Qaida lagt ett bombhot, vad jag förstår inte direkt mot själva loppet utan mera riktat mot själva valet. Dock så tänker inte New York riskera ngt nytt 9/11 så det är rigorös bevakning och stängsel och kontroller och avspärrningar och allt möjligt. T.o.m S.W.A.T team står här och där. Känns märkligt. Sverige är ändå rätt ok. (Fast det är klart… så långt bort är det inte heller… fel regering och några bombhot så har vi samma situation…)

Men som sagt, alla säkerhetsföreskrifter gör att man behöver tänka till både en och två gånger på vad man ska kan ta med sig och vad man behöver.
Imorn går bussen 0530. Då åker vi ut till Verrazano-bron och där blir man i ca tre timmar innan start… Kommer bli halvsegt troligen. Här är det svåra kläderna. Vad ska man ha på sig? Lyckan är att det är ett kalasväder, det verkar bli ett av de bättre åren vad gäller vädret. Dock, man vill inte frysa innan, men jag tror jag fått med mig rätt mängd kläder.

e278f0b3cc2058c79cf0c599601ae24d

Starten – Verrazano. Bild från annat år…

Min start går kl 10:15. Tänker inte sätta ngt tidsmål, utan mentalt är detta ett träningspass som jag ska njuta av. Dagsform och känsla får avgöra tempo men det kommer gå lugnt i början

Så. Kläderna framplockade. Nummerlappen fastnålad. Den tillåtna plastpåsen fylld med saker som man får ta med in på området.

Det här kommer gå bra.

Vi hörs efter loppet! Må gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.