Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Löparresor, NYCM 2016

Resan hit och kvällsjogg dit…

Så är man i New York, The BIG Apple. Äntligen.
Nu är det några dagar innan vi alla 640 svenskar från Springtime står på startlinjen, på söndag.
Kommer skriva lite om det som hänt varje dag under tiden jag är i NY.

Del 1 – Resan hit och kvällsjogg dit
Jag ska ärligt erkänna att jag varit märkligt nervös för denna resa till USA. Jag har hört så många historier om kontroller i tullen, så jag höll på med att packa om och sortera in absurdum och kolla och dubbelkolla, trots att man vet att allt är med… till slut kom man ju till sans och packade – tror jag ner det nödvändigaste och fullt tillräckligt.

Att flyga i ca nio timmar i ekonomiklass är en prövning för vem som helst, jag hade dock tur så den som skulle suttit jämt mig – kom aldrig… eller tur för mig, troligen otur för den som inte kom… Men det innebar att jag kunde sträcka ut mig lite åt sidan vilket var väldigt skönt… träsmak får man ju ändå… Tiden på planet fördrevs med film, spel på paddan, slummer och bokläsning.
img_0029
Vi landade på Newark, och därefter buss i ca två timmar, så vid halv sju var jag äntligen framme vid hotellet – Hotell Beacon (eller Hotell Bacon som vi kallar det… 🙂 ). På rummet träffade jag mina rumspolare Patrik och Johan, två grabbar i min ålder, från Skåne. Mkt trevliga killar, och vi fann varandra direkt…:)
Svårt att inte lyckas med det, då vi ju är här av samma anledning… man kan ju alltid prata löparskor… 🙂

Jag var dock så uppe i varv att jag till slut bytte om och gav mig iväg på en kvällsrunda, för att bli av med lite uppdämd energi. Kvällsrunda är kanske fel, enligt svensk tid så sprang jag kl 0100… :-O men det var rätt häftigt, dels att springa i Central park och dels se den upplysta skylinen.

img_0039

Skyline mot 5th avenue

Del 2 – Första dagen
Natten var ju inget vidare.
Fick bäddsoffan som troligen använts på medeltiden som ett avancerat tortyrredskap. Två stänger i bäddsoffans ram, skar in i kroppen på mig, så varje ställning efter ett tag innebar – om inte smärta – så ett intensivt obehag.
Kom på att stoppa under soffans sittkuddar under madrassen, men det blev inte bra det heller då det dels blev ännu mera ojämnt ovh dels blev snett, så jag gled liksom när till höger hela tiden… har nog inte sovit mer än tre timmar.

Mina rumskamrater däremot sov som stockar. De hade sovit som på moln. Tur att man är en så lugn och behärskad person så man inte blir upprörs över en massa klämkäcka kommentarer på morgonen… *morr*
Nåväl, morgonjogg i Central Park stod på programmet och det var faktiskt en rätt stor skara löpare som möttes upp i lobbyn på morgonen. Morgonen var fantastisk – fortfarande varmt, ljumma vindar och ca 17 grader vid kl 0700…
Vi sprang runt den stora dammen i Central Park och det är rätt coolt… 🙂
img_0058

img_0065
Efter det hade jag bokat in mig på en sightseeing och det var – kan man enklast säga – en bussresa genom de största turistattraktionerna i NY.  Två stopp på fyra timmar, det säger sig självt att man mest bara åkte runt och såg NY genom en fönster. Nå, jag kommer ta en dag imorn för en egen sightseeing i eget tempo, så man får lite mer känsla av NY…
Vi stannade iaf vid HighLine och minnesplatsen efter Twin Towers innan vi slutligen kom fram till nummerlappsutdelningen vid Javits Center,

Tja. Vad ska man säga om mässan? Allt är stort i USA, och så även denna. En rent ut sagt GIGANTISK mässa, som jag faktiskt inte orkade bry mig om att kika speciellt mkt på. Johan, Patrik och jag gick hämtade våra nummerlappar och efter det gick vi ut ganska fort… Jo, jag var ju faktiskt tvungen att införskaffa lite NYCM-mara kläder… 🙂

img_0147

På kvällen sedan var det sedan dags för NHL-hockey på Madison Square Garden.
img_0002Det här är ju det heligaste av alla tempel, för vissa – personligen är jag ingen vän av att gå på hockey, men när man ändå är här så ska man väl iaf hälsa på… 🙂
Utifrån är Madison Square Garden eller MSG som den kallas i folkmun, väldigt anspråkslös, men visst är det ju en rätt häftig arena.
img_0152
img_0153
Nästan fullsatt, alltså ca 18000 pers. Gjorde en liten livesändning i periodpaus.
https://www.facebook.com/lkpbewa?fref=nf
Rangers vann. Till slut, efter en rätt medioker insats, enligt mig. Henke Lundquist gjorde dock en del snygga räddningar och det går inte att komma ifrån att han är rätt stor, enligt vissa så är ordningen Gud, Elvis och Henke L, och kanske inte alltid i den ordningen…

Nåväl, efter detta så var dagen slut, och det var dags att ta subway tillbaka.

Godnatt, må gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.