Att gå genom livet löpande

Om livet i smått och löpning & träning i stort – mina tankar, träningar och tävlingar

Om Konditionskontoret


Det som började som en hobby har blivit något mera.

Konditionskontoret är ett litet testlabb och PT-studion och vänder sig till dig som vill komma igång med din träning men också till dig som hållit på ett tag, men känner att du behöver nya infallsvinklar, nya idéer.

Jag hjälper dig med tester och analyser av din löpning, utformar personliga träningsprogram, pushar, stöttar, peppar och ser till att din träning blir rolig och glädjefylld.

Konditionskontoret erbjuder inga mirakelkurer, inga enkla genvägar för snabba resultat, utan det handlar om kunskap, hårt arbete och att vilja tänja på gränserna, dina gränser. Och att vilja utvecklas. Alla har vi olika förutsättningar, någon vill komma under 40 min på milen, någon annan vill kunna springa 3 km i ett svep utan att stanna, en tredje vill genomföra ett marathon. Men oavsett vad målet är, så är vägen nästan densamma – vi behöver träna, vi behöver stärka upp våra svagheter och vi behöver pepp och stöd under tiden.

Min träningsfilosofi är inte unik på något sätt – vi jobbar med dina förutsättningar och vi försöker skapa balans mellan träning, jobb och övrig fritid. Träning är inte bara att nöta en massa timmar på ett rullband eller kötta intervaller – mat, vila, sociala aktiviteter, umgänge – allt spelar roll för att träningen ska bli långsiktig, skadefri och njutningsfylld.

Skadefri är ett nyckelord i träningen som vi lägger upp för dig. Personligen har jag haft olika skador och dras fortfarande med vissa problem, och jag vet hur jobbigt det är med rehab. Det vill jag att du ska slippa, så vi kommer jobba mkt med olika övningar som både syftar till att stärka dig och mjuka upp dig. Trots skadorna så springer jag ändå marathon, och jag siktar mot att springa UltraVasan 90 km i sommar. På vägen mot målet kan man ibland bli tvungen att justera kursen, men till slut kommer man fram…

Uthålligheten är inte bara en bra kondition, utan minst lika mycket (om inte mer) en mental styrka. Att förbättra den mentala uthålligheten är därför minst lika viktigt som att bygga upp hjärtats och lungornas kapacitet, eller för den delen benens och bålens styrka.

Jag hoppas att denna ”korta” säljtext väckt din nyfikenhet och vill du testa mig, så hör av dig, kontaktuppgifter finns på kontakt-sidan!

må gott! /bengt

Tema av Anders Norén