Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Allmänt, Träningar

God fortsättning, löpare (och alla andra så klart!)

Bilden visar en herre som nyss gjort sitt årsbästa på milen…

Det har dröjt länge nu sedan senaste inlägget, men det är inte så kul att skriva om sjukdom hela tiden. Som jag skrev i förra inläget så blev jag ju rejält förkyld efter NYCM, och när jag började träna igen efter – som jag trodde – friskförklaringen, kom förkylningen tillbaka, ännu tuffare denna gång. Otroligt segt att bli frisk denna gång.

Nu, sedan en vecka tillbaks, känns det äntligen som att allt är på väg åt rätt håll, men jag är ju livrädd för folk, känns det som. Alla snorar och hostar runt omkring en. Så om jag inte tar i hand, så hoppas jag att jag är ursäktad…

Jag har inte direkt haft ngn ledighet under denna års jul och nyår, utan jobbat på, men på halvfart. Som egenföretagare var det en bra månad – inte massa ledigheter som förstör… 🙂
Av den anledningen har det ju känts ännu tråkigare att inte kunna träna på, men trainern i garaget samt TRX-banden har i fått jobba lite emellanåt. Jag har iaf sprungit Nyårsracet, med Kisa SK, vilket är en kul upplevelse, det är ju så här tävlingar ska vara… enkla, gemytliga och okonstlade.

Startfältet i Nyårsracet, med Kisa SK. Ett antal ärrade veteraner (som man inte ska underskatta) samsas med ungtuppar som mig själv (i grönt)… 🙂

Nu närmast är det ju Öppet spår, och det lär nog tyvärr inte bli många längdskidmil i benen innan det loppet, som vädret i Östergötland ser ut. Fokus nu är att få upp konditionen igen och sedan ska jag upp till Tänndalen vecka 7 för ett ”träningsläger”, så där får väl mängdträningen komma vad gäller skidorna.

Den stora grejen just nu är annars att jag ansökt om att få bli en ”Asics Frontrunner”. Det är en grupp bestående av David Nilsson, Jonas Buud, Lisa Norden, Sanna Hed och Thomas Pickelner. Alla mkt duktiga inom sitt resp område.
I korthet går det hela ut på att man blir en del av den gruppen och man kommer, på olika sätt – om man kommer med – få representera Asics i olika sammanhang. Personligen hoppas jag att detta kan utveckla mig som löpare och person, men även att det kan hjälpa mig att inspirera andra i deras träning.
Känns otroligt spännande, så – wish me luck! 🙂

Asics Frontrunner Team (bild från RunnersWorld)

Ska nu försöka ha ett bättre, löpande (hehe…) uppdateringstempo på bloggen.
Tills dess vi ses , må gott!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.