Om livet i smått och löpning & träning i stort - mina tankar, träningar och tävlingar

Allmänt, Löparresor, Maraton

Countdown – Chicago Marathon

När jag skriver detta sitter jag på hotell Grant Park i Chicago, om två dagar är det dags att återigen ta sig an den respektingivande distansen, Marathon.

Inför detta lopp har träningen fungerat väldigt bra, sjukdomar och annat strul har hållit sig borta och jag har kunnat ha en bra kontinuitet i all min träning. Även när det var som varmast i somras så körde jag på, med långpass och det är tydligt att träning ger resultat då flera personbästa slagits i sommar och med det har de mentala spärrarna också flyttats fram.

Ett av mina bästa lopp någonsin – vad gäller känslan i kroppen – är Sthlm halvmara – som genomfördes för några veckor sedan, som en final inför Chicago. Tanken var att ta det lugnt, men kroppen ville helt enkelt annorlunda och varje 5 km gick bara snabbare och snabbare. Sänkte tiden från Göteborgsvarvet i våras med över 9 min och personbästa med över 4 min.

STHLM halvmara – inte så snygg medalj, men skön känsla

Dock så har tiden efter halvmaran var präglad av lika delar hypokondri och lättare snuva. Har varit `sjukligt` fokuserad på att inte bli sjuk och har käkat rå ingefära i mängd… vill ju verkligen inte få ngt skit i kroppen nu men snuvan har stört lite, får hoppas att detta inte gjort att det är massa skit i lungorna som det så lätt blir.

känslan i löpningen är ändå god – får hålla igen för att springa i det tänkta maratempot på långpassen och det känns avspänt i allmänhet.

Till Chicago har även vän och granne Henry kommit, via en vinst i startplatslotteriet. Det kommer bli hans första mara och jag vet att det kommer gå jättebra, trots att han började träna seriöst bara för ca 18 månader sedan. Coolt att låta en mara som Chicago bli den första 😄 .

Lite info då om maran i Chicago; det är en enkel mara, både banmässigt ( ytterst få backar) och även logistiskt då start och mål är på samma ställe. Hotellet ligger drygt tio minuter från det området, så det är riktigt bra. Bansträckningen går norrut, utmed Lake Michigan och vänder tillbaks efter ca 14 km – nästan hela vägen tillbaka till start. Man korsar Chicagofloden sex gånger under loppets gång och passerar ställen som Lincoln Park, Little Italy och Willis Tower. Till skillnad från många andra lopp, så vill man i Chicago behålla folket i målområdet, det ska vara fest när man genomfört en mara enligt arrangören.  Så vi får hoppas att vädret är med oss, väderprognoserna är minst skiftande, från 10 grader och regn till 28 grader å sol… just nu ligger det nånstans mittemellan vilket vore super…

Ser fram mot att få springa Chicago, tills dess får ni hålla tillgodo med lite bilder från dagarna innan och från mässan, och efter loppet kommer sedvanlig racereport. Må gott alla!

Chicagofloden löper genom staden och delar av de olika distrikten

Bild från starten, jag å Henry rekade lite innan…

 

Hämtat ut nummerlappar, Ulf, jag och Henry.

Bild över målområdet – Grant Park

En klassisk vy – spårvagnarna som går ovan bilvägarna mellan husen…

sedvanlig race report, tills dess – må gott

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.